επομενο σεμιναριο

Ημερομηνία:
Σάββατο 31-01-2015 και Κυριακή 01-02-2015
ωρα:
Σάββατο 08.30 π.μ. και Κυριακή 09.00 π.μ.
τοποσ:
Κέντρο Ειδικής Αγωγής ΕΚΚΙΝΗΣΗ
περιγραφη:
Εργαστηριακό Σεμινάριο VIDEO MODELLING

Η χρήση του βίντεο ως εκπαιδευτικό
μέσο στη διαδικασία επίδειξης συμπεριφορών προς μίμηση (video modelling) στα παιδιά με αυτισμό
Διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο σε συνεργασία με τον Δρ Χρίστο Κ. Νικόπουλο BCBA-D, MBPsS, CSci, FHEA Brunel University, UK & Autism
Consultancy Services, UK.

επομενο σεμιναριο

Ημερομηνία:
Σάββατο 07/03/2015 και Κυριακή 08/03/2015
ωρα:
Σάββατο10.00π.μ. και Κυριακή 10.00 π.μ.
τοποσ:
Κέντρο Ειδικής Αγωγής ΕΚΚΙΝΗΣΗ
περιγραφη:
 Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ABA)και Λεκτική Συμπεριφορά (Verbal Behaviour):
Η επιστημονική βάση για την αποτελεσματική διδασκαλία του λόγου σε παιδιά με Αυτισμό

επομενο σεμιναριο

Ημερομηνία:
16/05-17/05/2015
ωρα:
16/05 09.00- 15.30  17/05 09.30- 15.30:00
τοποσ:
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 25, Π. ΦΑΛΗΡΟ
περιγραφη:«ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΔΑΦ»
Η Σεξουαλική Αγωγή ατόμων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος, συνιστά ένα εξαιρετικά σημαντικό, όσο και σύνθετο τομέα εκπαίδευσης. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία, η οποία ξεκινά από νωρίς στη ζωή του παιδιού (μαθαίνοντάς του πως λειτουργεί το σώμα του, ποιες είναι οι διαφορές των δύο φύλων, τι σημαίνει ‘ιδιωτικός’ και ‘δημόσιος’ χώρος), συνεχίζει με τις ιδιαιτερότητες της περιόδου της εφηβείας (κατά την οποία συμβαίνουν σημαντικές σωματικές, συναισθηματικές και κοινωνικές αλλαγές), για να καταλήξει στην κατανόηση της σεξουαλικότητας και τη διαχείριση σεξουαλικών συμπεριφορών και σχέσεων.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο στοχεύει να συμβάλει στην κατανόηση του κοινωνικού και σεξουαλικού προφίλ των εφήβων και νεαρών ενηλίκων στο Φάσμα του Αυτισμού και να δώσει πρακτικές οδηγίες και λύσεις σε προβλήματα και προκλήσεις, που αφορούν στην σεξουαλικότητα ατόμων με ΔΑΦ. Οι στρατηγικές παρέμβασης που θα αναλυθούν σε αυτό το διήμερο βασίζονται στις σύγχρονες γνωσιακές τεχνικές που χρησιμοποιούνται , όπως το T.E.A.C.C.H., οι Κοινωνικές Ιστορίες, οι Εικονογραφημένες Συζητήσεις και άλλα εργαλεία βασισμένα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία.
Αυτό το διήμερο απευθύνεται σε  γονείς που επιθυμούν να πληροφορηθούν σχετικά με τον τομέα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και  Ειδικούς θεραπευτές που ασχολούνται με το Φάσμα του Αυτισμού και σχεδιάζουν να συμπεριλάβουν τις παραμέτρους της σεξουαλικής εκπαίδευσης, στο πλάνο παρέμβασης.